Från trav till halt

 

Jodå, övning ger färdighet säger man. Nöta.  Öva.  Gör om, gör rätt. Allt ord för samma sak. Tillslut släpper det. Tillslut blir utrycket; det kan bara bli bättre sant, det blev bättre. Och det gäller att dela med sig av äran och berömmelsen.

 

Ari fick ta del av min morot jag fått i friskvårdspris på jobbet, eftersom hon och jag äntligen har kommit på vårt träningsprogram. Vill man kunna rida i form i trav ska man öva på att göra halt. Så enkelt är det!

 

Jag antar att vi måste börja öva på ryggning nu så galoppen sitter nästa gång…

 

 

vintervilan över

Kära nån, nu är vintervila över! Det är ju faktiskt så att man går ner i ett lugnare tempo när man fryser. Det kände jag på i lördags. Det var nämligen dags att ta tag i projekt källare. På grund av fuktskador och illa tillverkat hus så ska allt rivas ut, och jag menar allt. Min stackars, stackars min hästtransport som får gå skytteltrafik till tippen. Mattias tog tag i sin lillebror och far och körde järnet. Eftersom det luktade fantastiskt så öppnade dörrar och fönster. Jag gick omkring i termobyxor och mössa och hackade tänder medan jag serverade mackor och kakor till arbetarna. I källaren var det en fuktig värme av svett… Tillslut var jag tvungen att ta paus och åka till stallet för att värma mig lite. När jag kom hem satt karlarna med öl i bastun och jag satte mig framför tv:n med ett glas vin. Gött, inga könsroller här inte…

 

 

Silvertofflor

Ibland blir inte livet som man tänkt sig, det säger många är tur. Efterom livet inte skulle vara roligt om man redan visste vad som skulle hända. Men ibland kan man faktiskt behöva vara lite förberedd på att det börjar regna köttbullar. 
 
Som vanlig kan inte min häst hålla sig utan skador någon längre period, en infekterad hovböld resulterade i boxvila. Ljuset i denna dystra stund var att jag blev ombedd att göra ett omslag runt Aris hov. Och är det något vi vet så är det att det, det är jag och Ari nedrans bra på. En ny fin silverkänga och Ari såg redan piggare ut. 
 
 
 
 
För att pigga upp mig var jag på LIdl och köpte ett plastväxthus. Har man inte råd med det allra bästa kan man ta ett litet fult växthus med 3 års garanti så kan man skaffa det bästa sen. Va mina älskade tomater ska trivas nu.
 
 
Jag vet inte om ni märker det men jag har lite ändringar i färg och så på bloggen, arbetsledare som jag är gav jag lösenordet till Emelia och sa åt henne vad som behövde göras, tyvärr gick de flesta ändringar inte igenom eftersom jag har en gratisblogg som är väldigt begränsad. Jaja... Om 9552 poäng kan jag uppdatera!
 
För att komma på en trevligare ton så känner jag mig väldigt hedrad. Jag är med i ett inlägg på Hildashem. Där hon länkar till mitt inlägg Vårkänslor. Blev superglad. Och det kunde jag behöva när jag missade min massagetid för tåget ifrån Mjölby var 35 minuter sent.
 
Imorgon är det fredag. Då blir allt mycket bättre.
 
 
Visa fler inlägg