Dåliga blommor: dålig sjukvård

Jag har på sistone sett att många skriver sina bloggar på engelska. En del säger att det är för att de har vänner i andra länder, en del för de vill öka sina antal läsare. Kanske även båda. Därför har jag funderat på att ändra språket till just engelska medan jag ser en nackdel..

Medan jag naturligtvis är så pass begåvad att jag kan till tal och tanke framföra mina själironiska smått sadistiska inlägg så är jag ju totalt värdelös på att stava. Det är ju en sak att sitta här på svenska och använda rättstavning och en helt annan när man sitter i ett engelskspråkigt träsk och funderar på skillnaden mellan too, to och two.

Sen inser jag att många av mina läsare består av mina släktingar som skulle läsa allt mer sällan om de inte förstod vad det stod.

 

Men detta inlägg handlar om sjukvård, och dåliga blommar. Även sjukvården va dålig för att redan nu avslöja slutet.

 

Pappa känner sig väldigt peppad av vårt nya hus. Till den milda grad att vi hann låta bläcket torka på kontraktet innan han hade ringt mäklare, ägare, Anticimex, snickare, sotare och skaffat en egen nyckel till MITT hus innan jag har en… Kort sagt är mamma orolig att hon aldrig kommer få se pappa mer när vi börjar renovera. Hon uppmanar mig att komma ihåg att pappa är gammal och har artros i knäna och inte kan hjälpa oss med allt.

Jo, mamma. Jag ska försöka stoppa honom så gott det går…

 

Men snacka om chock när mamma ringer mig på jobbet och säger att hon kört pappa till akuten. Smack sa det i samvetet, jag har gett pappa en hjärtinfarkt, han klarade inte av gammal som han va att jag skaffade hus…

 

Så pappa kommer ner till Eksjö halv tio på morgonen. Får träffa doktor halv tolv. För de hade liksom fullt upp med att pilla sig i naveln när de kom. Pappa förklara för doktorn att han har ont i buken. Över högersida och ner mot ljumsken. Doktorn undersöker pappas mage, och ljumsken och prostatan och ordet på P, förlåt kära pappa att jag hänger ut dig.

Men farbror doktor har ingen aning om vad som är fel. Mamma och pappa föreslår blindtarmen, nej säger farbror doktor utan kompitens, det kan det inte vara. Men röntga ska vi göra men det är lunch nu. Så pappa får vänta utan smärtstillande. Halv fyra frågar doktor om röntgen är klar, där har pappa inte varit än. Halv fem kommer ny doktor, klämmer lite. Säger att pappa har blindtarmsinflammation och behöver röntgas… NO shit!

Pappa får kontrast sedan måste man vänta. Röntgen sådär halv sex på kvällen. Väntar på operation tillsammans med oss. De kör upp honom halv åtta. Bara 10 timmar på akuten.

Dagen därpå får vi veta att det va en stor operation. De fick ta bitar av tarmen också för inflammationen stritt sig. Pappa Har jätte ont, han får två Alvedon. Såna jag tar två av när jag har lite huvudvärk.

 

 

Nu är pappa hemma igen. Men eftersom det är synd om honom så fick jag blommor av Mattias. Jag brukar inte få blommor så ofta så det va ju romantiskt och fira pappas blindtarm. Rosor är den bästa presenten enligt Mattias. Enligt pappa är den en gör det själv bok. Så den fick jag låna av honom nu när han får ligga i sängen.

 

 

Säga vad man vill om sjukvården men jag vill klaga på ICAs blommor. Rosorna dog innan de slog ut och lämnade de stackars nejlikorna själva i ett hav av döda rosknoppar.

 

Visa fler inlägg