Skördetid för hela slanten!

Nu äntligen börjar skördetiden på riktigt. Det märker man genom det otroliga överskottet på Squash. Nu kan man nästan skörda flera kilo om dagen och jag kämpar med att komma på recept där det går åt mängder. Ett recept jag ofta tar till är Squashpasta.
 
Jag hyvlar helt enkelt Squash och kokar i vin och grädde tillsammans med vad man vill för att få en god pastarätt. Nu senast kantareller och parmesan och lök.
Andra gånger kan det bli bacon och körsbärstomater, eller kanske med lax. Det är precis lika gott som riktig pasta men känns bättre när det är grönsaker från trädgården.
 
 
Gurkor håller vi också på att drunkna i. Druvgurka och Västeråsgurka i kilovis. Nu när jag gjort saltgurka, ättiksgurka, pressgurka och egen bostongurka kommer det nog rinna ut gurka ur öronen på oss!
 
Men det allra bästa är de första tomaterna och de är här!
 
Mattias och jag hade vadslagningen om vilken av alla sorter som skulle ge skörd först. Jag satsade på Rambling red stripe som tidigt utvecklade många tomater. Mattias satsade istället på Sungold. Av den enkla anledningen att han tyckte det borde ta kortare tid att bli gul än röd. Jag stirrade lite förrvirrat på honom. Men min tomat vann!
 
Så nu har vi haft smakprov.
 
 
Sungold
Gyllene orangegula, något större körsbärstomater. En av världens sötaste sorter. Saftiga frukter med förträfflig tropisk fruktsmak. För växthus och varma utelägen.
 
Betyg Sanna: Väldigt söt tomat men ack så gullig. Saknade lite syra för att få den perfekta smaken men känns inte vattnig. 4 av 5.
 
Betyg Mattias: God och söt. Normal fasthet, kanske lite vattnig. 5 av 5.
 
 
 
 
 
Rambling red stripe
Vacker tomat vars frukter är röda med gröna ränder, mycket dekorativa i sommarens sallader! Passar utmärkt i stora amplar eller krukor. Ger en riklig skörd under en mycket lång period. Fantastiskt välsmakande med fin balans mellan sötma och syra. Höjd ca 35 cm, rankornas längd ca 90 cm.
 
 
Betyg Sanna: Perfekt balanserad sötma och syra. Älskar det fasta köttet. 5 av 5.
Betyg Mattias: Rolig färg. Fast och fint kött. God. 5 av 5.
 
Visa fler inlägg