Hoppla hästen!

Jösses, vilken häst alltså, en hopphäst. Skam den som ger sig, jag hade satt mig den på att rida dressyr på Branco idag och det gjorde jag.

En sträckt skinka och fem blåsor senare funderar jag över dagen.
 
Kanske är Ari inte så dum ändå, kanske e hon helt okey med formen egentligen. Brancos tygellängd varierade med typ en halvmeter och han gick och drog mig i händerna mest hela tiden. Men jag kom tillslut fram till hur man gjorde. Ju fortare man rider destå lydigare blir Branco. När helst det känns hopplös; Skena! Vilket också va enda sättet att fatta galopp. Emelia har tidigare sagt att när man hoppar med Branco rullar han in i galoppen efter hindret, så i morgon lägger jag nog ut en bom på backen.
 
Längden blev i allafall inte så stort ploblem ändå. Jag virade siglädret ett varv och tog översta hålet och skänklade Branco i armhålan ungefär. Imorgon snurrar jag nog ett par varv till.
 
Fotot är inte från idag, man behöver inte jacka så här års och Branco har blivit flugskimmel...
 
Och förresten... Jag har undrat hela sommaren vad jag fått alla fritid ifrån. Svaret: Jag har inte ridigt. Idag åkte jag direkt till stallet efter jobbet utan att passera gå och kom hem 19:40

Insperation från kinesiska USA

Herregud va jag tycker om att sy, när jag vet vad jag gör...
Jag är nu inne på ca 13 månader på min Medeltidsklänning som jag tänkte göra till förra årets riddarspel på Visingsö. Jag kan säga redan nu att jag nog inte hinner bli färdig till förra året. Som det ser ut just nu så står arbetet still på grund av osäkerhet. Jag får nog konsultera min mor.
 
Men nu har jag fått en nystart. Surfade lite klänningsmönster på dator och hittade en tjej som heter Elaine som gör sånna fantastiska saker. Hon lägger ut mönster och visar hur man gör på sin blogg, så nu har jag börjat förbereda olika projekt.
 
 
Tanken är nu att jag ska börja bli så där självgående i sömnad som jag var förr, när mamma och jag sydde min balklänning.
 
Ett av mina projekt innehåller en del stickning vilket gör att stackars Jenny ska få spendera sina fikaraster med att lära mig att sticka. Jämt och förhoppningsvis rakt. Jag tycker synd om henne redan.
 
Idag är också en stor dag. Jag ska rida Branco. Hopphäst 167cm, valack, går lite som en danspartner utan takt... Förlåt Emelia, det är inte fel på Branco, jag bara dissar honom för att vi inte ska erkänna att felet ligger i min längd. Benen når inte om och händerna når inte fram. Det blir säkert jätte bra, vi kan öva på oregelbunden lättridning denna vecka.
 
 
 

En finsk en norsk och en Sundeborn

Idag e jag gräsand, och det kommer jag vara en vecka. Mattias har åkt på affärsresa till Norge och medan jag e ensam hemma och tvättar och diskar och tar hand om en miljon hästar så äter han fin mat och upplever havet. Och allt jag kan tänka är: Det va en finsk, en norsk och en Sundeborn... Vem vill fortsätta den historia?
 
Konstigt nog hamnar jag alltid i situationen när Mattias är borta att jag inte riktigt vet vad jag ska hitta på hela dagarna. Hur kan dygnet få mer timmar när han är bortrest????
 
Jag måste dock säga att jag e lite avundsjuk på Mattias lunch idag som han avnjöt i Strömstad
 
 
Visa fler inlägg