Semester!!!

Semester är inte bara en syssla utan även ett sinnesstånd. Än har inte jag riktigt kommit in i detta sinnesstånd. Det har börjat lite konstigt kan man säga. Med tappskor, tvättbjörnsbrännor och annat som gått fel. Var hos naprapaten som säger att jag har spänningar i huvudmuskelaturen och att jag måste slappna av i ansiktet, sluta bita ihop. Jag tog tillvara på detta och gick ut och plockade svamp. Jag hittade fem så stigkantareller. Jag tycker alla ni med facebookbilder på era kantarellstekpannor borde gå och dö! Inte borde ni få gotta er när jag inte hittar någon svamp i alla fall, jag såg nog att mina ställen var avplockade era himla tjuvar. Ni har tagit mina kantareller! Detta bara för jag köpt ett nytt schabrak med svampfickor. Precis som principen om att nya badkläder ger dåligt badväder, gör säkert detta schabrak att jag aldrig mer kommer se en svamp.

 

Tur nog så har jag ju faktiskt fina grönsaksland, där hittar man mat.

 

 
 

På tal om ångestanfall var det precis det jag fick här om veckan på Kolmården. Ni kanske tror att det är ett familjenöje. Nej, man går in på tropikariet och får en fullskalig ångestattack. Jag känner mig fortfarande psykologiskt skadad och tömd. Så se upp, semesterfirare där ute.

 
 

Ari går framåt i alla fall, mellan alla svullna ben. Igår fick hon hoppa med Emelia, där kan man personifiera heller än bra. Ari tyckte det var så kul att hon okontrollerat kutade runt hela manegen och hoppade alla pinnar som kom i närheten, om en häst hade kunnat skratta hysteriskt hade hon gjort det. Någon som inte skrattade åt eländet var Helge, för denna ståtliga karl på ca 180cm fick nämligen bli avskrittad av mig medan Ari och Emelia lekte. Och han litar tydligen inte på dvärgar.

 

Men nu drar vi till familjen i Fjällbacka, där kan inget gå fel…

Spegel

 
Livet är en spegelbild.

Man tror att man påverkas av livet omkring en men oj vad fel man har. Man är ju själv livet, man gör sitt liv till det som det är. Livet är en spegelbild, av den du är, det du tänker, det du säger och det du tror. Därför är det upp till dig att leva på ett sett som gör ditt liv värt att leva.

 

Lär av en häst.

1.       Det är kul att springa, man kan lätt springa ifrån både bromsar och flugor, man kan även tävla i galoppbacken.

2.       Livet är bättre tillsammans, man kan vifta bort andras obehag, de gör detsamma för dig.

3.       Är du trött och bara vill hänga med kompisar, skippa duschen efter joggen, rulla dig istället. Livet är bättre när man är smutsig, se era egna människobarn.

4.       Det du är rädd för matte, t.ex. ormen som ligger på vägen så ska jag ta dig förbi, om du kompis, hjälper mig förbi den självgående gräsklipparen. Vi hjälps åt.

 

 

 

Livet är bättre tillsammans, puss på dig Tias!

 

 

Regnstövlar

Vad ni än tror så fortsätter faktiskt livet fast det är semester för de flesta.  Livet blev faktiskt bättre när ni försvann. Ungjävlar. För nu får jag nästan hela tåget för mig själv på morgonen, det är så där underbart tyst som det annars bara är på nattåg, fast klockan är tio över sju. Att det är så några på tåget gör att tågvärden kollar biljetten direkt när vi lämnar Tranås, innan jag somnar istället för att väcka mig mitt i färden.

 

Livet är bättre utan er, utan att det är människor överallt. I stallet kan man bete sig hur som helst egentligen, ingen ser ju ändå. Vill jag rasta Ari lös i manegen är det inga problem, för det är bara jag där. Kokko! Ropar jag! Det ekar. Ari blänger, det är inte snällt att kalla någon för Kokko. Inte när man brukar kallas Strumpan. Vi vandrar omkring, Ari blänger på mig. Kanske för att jag med jämna mellanrum gör utfall mot henne så hon skräckslagen galopperar iväg. Hon kallar mig dum, jag kallar henne fläskberg. Så går vi fram och skördar champinjoner vid kortsidan. Håkan har harvat sönder de flesta men några går att rädda. Ari får en skopa enzion hon inte äter, jag får en svampmacka. Det är premiär, guldkant, det tycker inte Ari. Chaminjoner luktar äckligt tycker hon. Så är det det där med hagen. Som Ari älskar och som jag har kommit att tycka illa om. Varje gång jag går dit börjar det regna. Som om en högre makt säger; Ja, du skulle minsann ha extra kläder i skåpet.

 

Sen hade en huggorm gått en ond bråd död till mötes i hagen. Jag vill inte se ormar, de bits och äter upp folk. Jag släpper Ari lös i öppningen så får hon minsann springa bort till hagkompisarna själv. Tillslut får jag nog och ritar en skattkarta till ormmodiga människor. Då är ormen borta. Ödet. Ni ska vi plocka styng, som korsstygn bakofram, imorgon rider vi…

 

 

Jag firar alla semesterfirare med Mattias på en söndag egen färskpotatis kokad i egen dill. Känn på den livsnjutare

 

 
Visa fler inlägg