Nej, ej okej

När jag var fjorton år ville jag ha en moped. Några killar i klassen hade det, inte såna där fjantiga EU utan trimmade vrålåk som gick i 70km/h och såg ut som en motorcykel (läs såg ut som en motorcykel för någon med fjortisstarr). Men jag fick ingen moped, antagligen för att jag verkligen inte behövde en. Men åh så tuffa de va, killarna med moped som man fick sitta bakom och krama lite på väg till stranden. När man äntligen hade blivit så stor att man faktiskt hade små bulor att pressa mot deras ryggar...
 
Men sedan händer det något.
 
Helt plötsligt är mopedåldern förbi. Och tonåringar odlas upp till två läger. Hur coolt är det egentligen med bil?
 
Plötsligt hamnar man i en ålder där man inte längre tycker det är coolt med moped, men man är för ung för bil. Men vissa män är lejonhannar. De tror att om man ryter och vrålar, om man har blankas man. Då får man damerna. Plötsligt föds Epatraktorn.
 
Det hannar, som ryter med sina trasiga avgasrör och sönderborrade ljuddämpare och hysteriskt många dekaler inte förstår är dock detta, de flesta tjejer tycker inte det är häftigt. Vi störs faktiskt av ljudet ska jag säga. Och din uppenbara stolthet över en bil som rullar fram i 30 och som ser ut som en pickup från Texas, får mig att tycka lite synd om dig.  Det är liksom inte en lejonhane för mig, det är lite av en huskatt med löshårsman.
 
När jag var liten hade vi en Saab. Den var senapsgul. Vi sålde den för den var liten och för gammal och trasig. När jag frågade mamma varför paret som tittade på den ville ha den när den var så dålig, så hyssjade hon mig. Jätte högt, med pekfingret. Vi köpte en Volvo. 240. Bakhjulsdriven.  För man behöver det när man drar husvagnar och stoppar in en kennel av döttrar och packning för 4 veckor. Vår bil var pappas högra hand, en manlig bil. En vettig bil. Sedan köpte vi en Volvo. 940. Bakhjulsdriven.  För man behöver det när man drar husvagnar och stoppar in en kennel av döttrar och packning för 4 veckor. Sedan köpte vi en Volvo. V70. Bakhjulsdriven.  För man behöver det när man drar husvagnar och stoppar in en kennel av döttrar och packning för 4 veckor. Sedan flyttade alla döttrar hemifrån. Vi köpte Volvo, och ,mamma och pappa köpte en mindre Volvo. Endan undantaget var Viktoria som köpte en Golf, men så är ju hon minst också, vi förlåter henne.
 
 
För mig är en min Volvo sättet att ta min häst från punkt A till B. Den ska köra lass till tippen och åka långa sträckor utan att säga ifrån.
En bil är ett fordon, att färdas med. Att använda, högra handen.
 
Inse hur jag skämdes när Epatraktorer och bilpimpare hälsade glatt på mig när jag lånade Daniels bil till stallet. Personer jag skickat polisen på hälsade glatt och jag var rädd för att gasa ifall jag skulle spränga grannens fönster. Till min förskräckelse fick jag dessutom skjutsa hem Brickarparna i detta trånga lejonvrål. Jag frågade Daniel om det verkligen hade vistas tre tjejer i den förut, vi censurera svaret för alla mammor.NEJ, jag tycker om min Volvo!
 
 
 
 
 
#1 - - Linn:

Hahaha, underbar text :D

Svar: Tack så jätte mycket. Och tack för att du kommenterar!
Sanna